Oplev hele verden på kun en dag

Verdenskortet ved Klejtrup Sø er fuld af oplevelser

Der er aktiviteter, rigtig mange aktiviteter. Så mange, at man ikke når dem alle, selv om familien sætter en hel dag af til besøget hos Verdenskortet ved Klejtrup Sø. Verdenskortet, der måler 45 x 90 meter, er bygget af dansk-amerikaneren Søren Poulsen i årerne 1944-69 og løbene udbygget.
Lad børnene besøge de mange forskellige lande, lad dem lære om landene og deres respektive flag, lad dem hoppe over Panama-kanalen eller sejle i Stillehavet. Og tag jer til tid til et besøg i Lytteposten, hvor historien om Verdenskortet og dets skaber, dansk-amerikaneren Søren Poulsen. Tag jeres madkurv med, eller køb maden på stedet.
Der er Skattejagt på det store områder, hvor der også er klappedyr, ridetur på æsel eller en tur rundt i vognen efter et æsel. Et område er reserveret til gamle lege, hvor både instruks og remedier står klar til brug. Hvis da ikke lige familiens yngste hellere vil en tur på en af de store hoppepuder.


Skaberen af Verdenskortet, Søren Poulsen, blev født i 1888 i Danmark. Efter en tid i Amerika vendte han tilbage til sin hjemegn, hvor han overtog sit barndomshjem ved Klejtrup Sø. Da man en dag skulle afvande de omkringliggende enge, dukkede en sten, der mindede meget om Jylland, frem. Da fik Søren Poulsen idéen til at bygge sin egen lille verden. Med primitive hjælpemidler blev store sten flyttet ud på isen om vinteren og anbragt der, hvor de skulle bruges. Når foråret kom, kunne stenene vippes på plads, og langsomt tog verdenskortet sin form.


 Verdenskortet v/Klejtrup Sø
Søren Poulsens Vej 5
9500 Hobro
tlf.: +45 9854 6132
E-mail: info@verdenskortet.dk

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Riis Rejser - Danmarksrejser