Sandskulptur Festival 2020



Blokhus Sandskulptur Festival 2020 med temaet Eventyrlige filmfigurer

1. maj blev dørene til Skulpturparken igen åbnet for publikum til en ny sanselig oplevelse af høj karat. Sandskulptørerne er i fuld gang med at udforme de store skulpturer af gyldent sand efter årets tema: ”Eventyrlige Filmfigurer”.


- Det har været noget af en udfordring af få fremtryllet kunstnere til at komme til Danmark i år, for at få udformet sandskulpturerne. Vi har været heldige med at få de bedste fra Holland til at komme til parken. De er netop nu ved at lægge sidste hånd på de første seks af de eventyrlige filmfigurer, som de udformer efter fri fantasi, fortæller parkens indehaver John Andersen.


- Fra i dag inviteres gæsterne indenfor for at opleve sandkunstnerne i arbejde med at udforme de øvrige store sandskulpturer, som alle forventes at stå helt færdige omkring den 10. maj. Vi har forhørt os hos myndighederne, om det er i orden at åbne nu, og der er givet grønt lys til os. Det er vi utrolig glade for.
Der er dagligt åben kl. 10-17


Udover at nyde synet af de populære sandskulpturer, kan man nu også bevæge sig rundt i den store park med alle sansehaverne og masser af bl.a. træskulpturer mv., hvor der tillige er god plads og højt til himlen, så man let vil kunne overholde myndighedernes påbud om at hold afstand.


- Kulturhusets store kunst- og gavebutik er ligeledes åben for publikum fra og med i dag. Vi har dog endnu ikke åbnet for cafeen eller selskabslokalerne, da disse desværre er lukket helt ned grundet corona-reglerne. Men en kop kaffe eller en øl kan dog købes som take away til nydelse udenfor i Skulpturparken.



Det er Skulpturparkens og Kulturhusets ottende sæson, der nu er åbnet. Der forventes igen et årligt besøgstal på over 100.000 gæster indenfor i parken.
- I november og december vil vi gentage det populære magiske juleshow i lighed med tidligere år. Så må vi da håbe, at Covid-19 problemer ikke sætter hindringer i vejen for årets udstillinger og gæstebesøg, afslører John Andersen.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Riis Rejser - Danmarksrejser