Tag til Hirtshals - tag en sælfie



Tag til Hirtshals - og tag en sælfie

Det spændende liv i Nordsøen opleves hos Nordsøen Oceanarium

Af Hans Michael Christiansen, Ølandlund – tekst og billeder

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har eksisteret siden 1984. Dengang hed stedet Nordsømuseet, og der er sket en hel del siden da, men omdrejningspunktet har altid været fisk i Nordsøen.

Uge 8 er lig med vinterferie for rigtig mange nordjyske familier, og mange har sikkert allerede planer for ugen med både aktiviteter, arrangementer, hjemmehygge, ture og oplevelser for både børn og voksne.

Et besøg i vinterferien hos Nordsøen Oceanarium byder på spændende aktiviteter og sjove oplevelser for hele familien.



Oceanariet, det største af akvarierne, rummer hele 4,5 mio. liter vand, og i alt rummer alle de mange akvarier seks mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Det er ikke blot det største akvarium i Jylland, men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. Hos Nordsøen Oceanarium kan du opleve Nordsøens liv og tage familien med på ekspedition.

Oplev Nordsøen tæt på
Ekspedition Nordsøen har 7 destinationer - til lands, til vands og helt til bunds på det allerdybeste sted i Nordsøen. Du bestemmer selv rækkefølgen, og hvor lang tid du vil bruge på at udforske hvert sted. Det bliver en både sjov og lærerig oplevelse for hele familien.




Din rejse til de 7 destinationer starter ved det store 3D-kort over Nordsøen, som du møder ved indgangen. Du vil under ekspeditionen besøge de 7 destinationer, som er markeret på kortet.

Destinationerne er eksempler på biotoper, der er karakteristiske for Nordsøen, og som findes mange steder i Nordsøen. Nordsøen Oceanarium har nøje udvalgt disse 7 helt konkrete positioner, som de har forsøgt på bedst mulige vis at kopiere i 7 forskellige akvarier. Det vil give dig et godt indblik i, hvad Nordsøen er for en størrelse, og hvad der gemmer sig der ude i det store, dybe blå.

Kom og oplev fodringerne


Fodring i Sælkoloni Limfjorden - varighed ca. 15 minutter
Se de spættede sæler og gråsæler blive fodret, når personalet kaster sild ud til dem. Sælerne giver noget af et show, og formidleren vil fortælle en masse spændende facts om deres liv i naturen og på Nordsøen Oceanarium. Det foregår alt sammen i det store flotte sælarium udendørs.





Fodring i Oceanariet - varighed ca. 20 minutter
Det er en stor oplevelse, når fiskene fodres i vores store oceanarium fyldt med 4.500.000 liter havvand. Ved fodringen håndfodrer dykkeren fiskene. Du kan se det hele gennem den kæmpe rude i Oceanariet, og dykkeren vil desuden være udstyret med et undervandskamera, som filmer det hele, så du vil få en oplevelse af at være helt tæt på.




Hvad er mere naturligt end at afslutte et besøg med en portion fish and chips i cafeen?





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Riis Rejser - Danmarksrejser