SAFARI ER BÅDE DYR OG NATUR
Vækkeuret har lige ringet klokken 6.00 lokal tid, og nu banker det på træværket ved teltdøren.
  - Sir, lyder det svagt fra den store træterrasse foran teltet. Det er rejst på en støbt sokkel og rummer faciliteter som bad og toilet i luksusklasse. Masaivagten er her for at sikre, at jeg kommer op til dagens oplevelser. Jeg svarer og skynder mig i bad.
Det er stadig mørkt udenfor, da jeg ruller gardinet fra foran det store teltvindue, der er dækket med myggenet. Hurtigt er jeg i tøjet – et par kakifarvede shorts og en T-shirt i samme lyse farve. På fødderne et par lyse safaristøvler uden sokker.
  Jeg griber fat i min taske med kasket, solcreme og fotoudstyr. Hastigt begiver mig over til den åbne spisesal på Ashnil Aruba Lodge. Her venter kaffe, the og toastbrød, inden der er afgang på dagens morgen game-drive (safari).
  Vi er otte på holdet ledsaget af to guider og to spottere/kørere. Fordelt på to Toyota-busser med paraplytag ruller vi ud gennem vagten, ivrigt spejdende efter de vilde dyr.
  Vi har ikke kørt mange hundrede meter, inden et par legesyge unge løver kommer til syne. Alle rejser sig fra de behagelige sæder i vognen og kigger ud under det hævede tag. Fotoudstyret er fundet frem, og der fotograferes og filmes fra begge biler.
  Hurtigt efter ser vi badende flodheste. Flere gange på køreturen gennem savannen ser vi græssende impalaer. Morgenturen byder også på giraffer, elefantflokke, strudse, zebraer, aber og antiloper foruden mange farvestrålende fugle. En god start på dagen.
  Køreturen gennem nationalparken Tsavo East i Kenya varer et par timer, inden vi vender tilbage til Ashnil Aruba Lodge for at nyde morgenmaden.
 
 
Big Five
Det er 6. dag på safariferien i Kenya, og listen over observerede dyr er efterhånden lang. Vi har for længst krydset Big Five af på listen. Big Five er de dyr, som en rigtig storvildtjæger skulle have nedlagt i Afrika: Elefant, næsehorn, afrikansk bøffel, leopard og løve.
  En safari er nydelsen af at se de vilde dyr i deres rette element, men det er også de mange smukke naturoplevelser, når solen rejser sig i horisonten, når den forsvinder ned over savannen, da vi kørte langs Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg – 5895 meter, eller at opleve de mange forskellige landskabstyper, man møder, når safarien dækker flere nationalparker.
  En safari er en rejse med strabadser, sol, regn, støv, mudder og bumlede veje. Men safari er også ventetid. Som når leoparden er fundet, og man gerne vil se den i bevægelse, eller når man tæt på vandhullet venter på, at dyrene indfinder sig for at drikke.
  Safari er vanedannende. Få kommer kun en gang på safari. De fleste drages tilbage igen og igen for at finde den ro, man opnår ved at fordybe sig i naturen.
 
 
Valuta for pengene
- Destinationerne i Kenya giver valuta for pengene. 90 procent af turisterne kommer her for at tage på safari. Nogle kun to-tre dage. Men ved deres næste besøg er safariperioden ofte udvidet til 10-14 dage. 60 procent af turisterne udvider safariferien med et badeophold ved kysten, fortæller turistminister Najib Balala.
  - Der er behov for flere turister for at kunne tilbyde billigere flyrejser. Der kommer årligt en million turister til Kenya, men landet har kapacitet til tre millioner, uden vi ødelægger miljøet.
  - Kenya har gode turistprodukter, der kan og skal udvikles. Vi satser den kommende markedsføring mod markederne Rusland, Mellemøsten og Japan.
  - Vi vil blandt andet nationalt satse på flere nationalparker, flere men mindre bosteder i parkerne, bedre infrastruktur og en større sæsonspredning. ØKO-ferie som vandresafari, at bo tæt på naturen i mindre lejre med plads til maksimalt 20 personer og at køre i helt åbne biler, er elementer, vi arbejder på at udvikle.
  Najib Balala tilkendegiver, at der allerede er mange skandinaviske turister, der besøger Kenya. Derfor vil Kenya ikke bruge markedsføringskroner på dette marked.
  Turismen er det næstvigtigste erhverv i Kenya kun overgået af landbrug.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Riis Rejser - Danmarksrejser